Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηλίας Σιώρας: Δέσμιοι στην εξυπηρέτηση των ομίλων!

Ο γγ της ΕΙΝΑΠ σχολιάζει τα κυβερνητικά μέτρα της έκτακτης επιχορήγησης των κρατικών νοσοκομείων

Ο γιατρός, Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) δίνει την δική του απάντηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Ο κ. Σιώρας την περασμένη εβδομάδα, όταν μετά από παρότρυνση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι πολίτες είχαν βγει στα μπαλκόνια τους να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν καθημερινό αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, είχε δηλώσει πως:

«Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτικές».

«Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε μας λοιδορούσαν -επί τουλάχιστον μια δεκαετία- ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά κι ανέφικτα» δήλωσε ο κ. Σιώρας.

Τώρα, σε σχόλιο του για τα κυβερνητικά μέτρα της έκτακτης επιχορήγησης των κρατικών νοσοκομείων, ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, επισημαίνει:

«Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού στην οποία προβλέπεται 75,5 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση στα κρατικά νοσοκομεία για προσωπικό, εξοπλισμό και λοιπές υποχρεώσεις.

Το 2019 μειώθηκε η επιχορήγηση στα νοσοκομεία κατά 64 εκατ. ευρώ και το 2020 μειώθηκε κατά 36 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μόνο τα δύο τελευταία η επιχορήγηση τα κρατικά νοσοκομεία μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ!!! Τώρα δίνουν μόνο 75,5 εκατομμύρια σε ένα βαθιά τραυματισμένο και σχεδόν ιδιωτικοποιημένο κρατικό σύστημα Υγείας.

Την ίδια στιγμή με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δίνουν 2 δις στους επιχειρηματίες και μόνο 400 εκατ. σε μισθωτούς. Δέσμιοι στην εξυπηρέτηση των ομίλων. Οι υγειονομικοί είναι οργισμένοι. Στις 19 Μαρτίου φωνάξαμε έξω από το υπουργείο Υγείας: “Tέρμα στα μνημόνια και τις κοροϊδίες, όχι άλλες ανθρωποθυσίες“».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει