Ενημέρωση με ένα κλικ

Άφιξη πλοίου με 400 Έλληνες στην Πάτρα, αντιδράσεις οδηγών ταξί

Άφιξη πλοίου με 400 Έλληνες στην Πάτρα, στο πλαίσιο επαναπατρισμού Ελλήνων

Εν αναμονή της άφιξης του πλοίου Cruise Europa βρίσκεται η Πάτρα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στις 8 το βράδυ με  περισσότερους από 400 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία, μέσα στο πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Το καράβι αναχώρησε από το λιμάνι της Ανκόνα με τετράωρη καθυστέρηση, αναχωρώντας στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24 news.

Μετά την καταγραφή των επιβατών, αναμένεται η παραμονή τους σε καραντίνα για 14 ημέρες εντός των οικιών τους. Αρκετοί έχουν δικά τους μέσα για να μεταβούν στις οικίες τους, παρόλα αυτά αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν μέσο.

Η μεταφορά των συγκεκριμένων έχει ανατεθεί άτυπα σε οδηγούς ταξί. Παρόλα αυτά εντός της κοινότητας των οδηγών ταξί, έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις καθώς εγείρονται ανησυχίες για την υγεία των οδηγών.

Το σωματείο οδηγών ταξί της Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Σας ενημερώνουμε πως αύριο καταφθάνει στην Πάτρα πλοίο από την Ιταλία στο πλαίσιο του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών κρίνονται ως μεγίστης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό, για όλους όσοι επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση του άμεσου αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Γίνονται παρατύπως κρούσεις για τη μεταφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων με Δημοσίας Χρήσεως οχήματα και μεταξύ αυτών και τα ταξί. Η Διοίκηση του Σωματείου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι κάθετα αρνητική για την εν λόγω μεταφορά κι αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την αποτροπή των συναδέλφων γιατί σε κάθε περίπτωση θα κινδυνεύσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΠΑ προκειμένου να γίνει από την πολιτεία η ασφαλής μεταφορά των επιβατών με άλλα μέσα του κράτους.

Όσοι συνάδελφοι, παρά τις οδηγίες, μεταφέρουν επιβάτες των πλοίων θα καταγραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και θα τους επιβληθεί καραντίνα καθώς θα παροπλιστούν και τα οχήματα για το διάστημα που προβλέπεται.

Το θέμα είναι άκρως επικίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες από όλους.

Σημείωση: Η επικινδυνότητα της μεταφοράς αυτών των επιβατών είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό απαγορεύεται η έξοδος τους από το λιμάνι και η επιβίβασή τους θα γίνει εντός του περιφραγμένου χώρου του λιμανιού από την πόρτα του καραβιού που θα τους μεταφέρει».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, αναφέρθηκε στο ζήτημα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο ΟΛΠΑ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, για την αποβίβαση των επιβατών και την μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους».

Στο λιμάνι θα παραβρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ έχει ενημερωθεί και η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας.

Η μεταφορά των επιβατών, έχει τεθεί στην αρμοδιότητα του ΟΛΠΑ, με λεωφορεία στα οποία θα επιβιβάζονται 20 άτομα, με την διαδικασία να είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν.

Σε όσους αναχωρούν με οχήματα συγγενικών ή φιλικών προσώπων, εντός οχήματος, θα επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης του πλοίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει