Ενημέρωση με ένα κλικ

Η «στατιστική» του κορονοϊού στην Ελλάδα

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι οι ασθενείς που ΔΕΝ θα βρουν κρεβάτι ΜΕΘ, θα φύγουν από τη ζωή»

Ακόμα μια στατιστική ανάλυση για το τι ακριβώς γίνεται στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπως και το τι θα γίνει πιθανότατα αν δεν παρθούν άμεσα και πιο αυστηρά μέτρα και στην Ελλάδα, μας δείχνει με τα γράφηματά του ο φίλος Γεώργιος Αγγελής.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη που να μην αναρωτιέται τι ακριβώς θα γίνει σχετικά με τον κορονοϊό το ερχόμενο διάστημα.

Καθημερινά γίνονται προβλέψεις άλλες πολύ σοβαρές και άλλες λιγότερο. Είναι προφανές ότι με μια σοβαρή ματιά στους αριθμούς, μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα.

Κοιτώντας προσεκτικά τους πίνακες τιμών της αύξησης των κρουσμάτων σε δυο χώρες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο “ματι του κυκλώνα” του κορονοϊού, της Ιταλίας, της Ισπανίας αλλά και της χώρας μας, παρατηρούμε ότι η πορεία των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ταυτίζεται σαφώς περισσότερο με αυτή της Ισπανίας αυτή τη στιγμή, αφού τα κρούσματα έφτασαν τα 300+ στη χώρα μας σε 18 ημέρες και στην Ισπανία σε 2 ημέρες λιγότερο, σε 16 ημέρες.

Παρατηρώντας το διάγραμμα είναι προφανής και η πορεία που θα ακολουθήσει ο ιος τις επόμενες ημέρες.

Όλα δείχνουν, ότι σε 9-10 ημέρες από τώρα θα έχουμε φτάσει τα 7.500 – 8.000 κρούσματα.

Με μια γρήγορη αναγωγή στο γνωστό πλεον 5% των κρουσμάτων που θέλουν ΜΕΘ (εντατική) χρειαζόμαστε περι τα 400 κρεβάτια εντατικής σε 10 ημέρες από τώρα, όταν ΟΛΑ τα κρεβάτια ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι περίπου 600 ( και για ασθενείς με τον ιο και για ΟΠΟΙΟΝ άλλο χρειάζεται εντατική ).

Το πλεον δε ανησυχητικό, είναι τι θα γίνει από εκεί και πέρα.

Παρατηρώντας τον πίνακα τιμών της Ισπανίας, βλέπουμε ότι αν και άργησε να ξεκινήσει η διάδοση, από τη στιγμή που ξεπέρασε τα 1200 κρούσματα, ακολουθεί την πορεία της Ιταλίας, έχοντας περίπου 6.000 κρούσματα σε 6 μόλις ημέρες.

Αν ισχύσει αυτό και στην Ελλάδα σε 15 μέρες από σήμερα, θα έχουμε ξεπεράσει τα 20.000 κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι σε 2 εβδομάδας, πιθανότατα θα χρειαστούμε περίπου 1.000 κρεβάτια ΜΕΘ ( τα διπλάσια δηλαδή, από όσα έχουμε συνολικά αυτή τη στιγμή).

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αν όχι και οι 500 – 600 ασθενείς που ΔΕΝ θα βρουν κρεβάτι ΜΕΘ, θα φύγουν από τη ζωή.

Και δεν θα είναι άγνωστοι, θα είναι συγγενείς και φίλοι μας.

Και θα φταίμε εμείς που τώρα που υπάρχει μια πιθανότητα να μην φτάσουμε σε αυτή την τραγωδία, αγνοούμε κάθε απαγόρευση.

Η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση, να επιβάλει ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγόρευση κυκλοφορίας, μήπως σώσουμε κάτι, έστω και τώρα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει