Ενημέρωση με ένα κλικ

Η «στατιστική» του κορονοϊού!

«Με μια εύκολη αναγωγή σε 30 ημέρες στην Ιταλία προβλέπεται οι θάνατοι να αγγίζουν τους 14.000!»

Μια μικρή ανάλυση για το τι ακριβώς γίνεται στην Ιταλία ως τώρα και τι θα γίνει πιθανότατα αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, δείχνει το στατιστικό γράφημα που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο φίλος Γεώργιος Αγγελής.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, «ο μόνος στόχος είναι να καταδείξω σε αυτούς που έχουν άγνοια κινδύνου, τη σοβαρότητα της κατάστασης» και συνεχίζει:

«Υπάρχουν άπειροι αφελείς εκεί έξω που δεν έχουν πάρει χαμπάρι το μέγεθος αυτού που έρχεται και συνεχίζουν να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Το βασικότερο δε πρόβλημα είναι ότι αυτοί επηρεάζουν όλους μας και εξ αιτίας τους κινδυνεύουμε ακόμη περισσότερο όλοι. Αν δείχνοντας τα δεδομένα, καταφέρουμε να αλλάξουμε έστω και έναν από αυτούς, νομίζω αξίζει τον κόπο».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Για τους λιγοστούς αφελείς που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν τρέχει και τίποτα με τον κορονοϊό αφού η θνησιμότητα σύμφωνα με στατιστικές είναι στο 2-3% και λόγο της τρέλας μου με τη στατιστική, έκανα μια μικρή ανάλυση για το τι ακριβώς γίνεται στην Ιταλία ως τώρα και τι θα γίνει πιθανότατα αν δεν αλλάξει κάτι.

Βάζοντας στο «μοντέλο» μου ελάχιστα στοιχεία, το αποτέλεσμα , αν και αισιόδοξο, είναι τραγικό.

Αναλυτικότερα, στις 20 Φεβρουαρίου στην Ιταλία, τα κρούσματα ήταν μόλις 3, χωρίς κανένα νεκρό. Η πρώτη απώλεια ήρθε την επόμενη μέρα με τα κρούσματα να είναι 20.

Από εκεί και μετά και ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτός των θανάτων παρουσιάζουν μια γεωμετρική πρόοδο στην εξέλιξη τους. Σήμερα (σχεδόν 20 ημέρες μετά) έχουμε φτάσει τα 7.375 κρούσματα και τους 366 (επίσημους) θανάτους.

Με μια εύκολη αναγωγή μέσω μια πολυωνυμικής γραμμής τάσης, σε 30 ημέρες από σήμερα, στην Ιταλία προβλέπεται να έχουν νοσήσει πάνω από 180.000 άνθρωποι και οι θάνατοι θα αγγίζουν τους 14.000.

Και μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ποσοστό τους, χρειάζεται νοσηλεία, σοκάρει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορεί κανένα σύστημα υγείας, να αντέξει τέτοια νούμερα. Η κατάσταση δυστυχώς είναι υπερβολικά κρίσιμη.

Αν σκεφτούμε ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει μια αντίστοιχη εικόνα τις προσεχείς εβδομάδες, με ένα υπο κατάρρευση σύστημα υγείας, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ πριν να είναι πραγματικά αργά.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε μια ιστορική τραγωδία είναι, να φρενάρουμε την εξάπλωση πριν αρχίσει να μπαίνει στην παραπάνω γεωμετρική πρόοδο.

Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί σε βάρος μας.

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε κάποια πιθανή μετάλλαξη που θα κάνει τον ιο πολύ πιο επιθετικό και θανατηφόρο…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει