Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυστηροποίηση στα κριτήρια του τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ

Αυστηροποίηση στα κριτήρια του τέστ για κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ

Στην αυστηροποίηση των κριτηρίων για την διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωρά ο ΕΟΔΥ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα τι ορίζεται ως κρούσμα.

Εντός των πλαισίων αυτών υπογραμμίζει, την ανάγκη, ασθενών με ήπια συμπτώματα να μην επισκέπτονται νοσοκομεία ή άλλες μονάδες υγείας και να παραμένουν στο σπίτι. Εντός της ανακοινώσεως του ΕΟΔΥ, ύποπτα κρούσματα που πρέπει να προβούν στο τέστ, ορίζονται οι ασθενείς με σοβαρή οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλευόμενοι ή φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων ή χρονίως πάσχοντες με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και προσωπικό Υπηρεσιών Υγείας με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κίνηση αυτή από πλευράς ΕΟΔΥ, αναμένεται να οδηγήσει πιθανούς ασθενείς σε ιδιωτικά εργαστήρια, μια εναλλακτική όμως, σε αρκετές περιπτώσεις ακριβή, με εργαστήρια να χρεώνουν, εως και 300€.

Παρόλα αυτά η θέση του ΕΟΔΥ παραμένει παγιωμένη υποστηρίζοντας ότι, οι έχοντες ήπια συμπτώματα μπορούν να παραμείνουν σε κατ’οίκον απομόνωση, μια θέση η οποία εγείρει ανησυχίες καθώς ενδέχεται να επηρεάσει τον αριθμό των ακριβών κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας και επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να γίνει αφορμή αυτός ο ιός για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι είναι αρνητικοί ενώ είναι στο χρόνο επώασης της νόσου», επισημαίνοντας  τον κίνδυνο το τεστ να βγει αρχικά αρνητικό, ενώ σε λίγες ημέρες, κατά τη φάση της επώασης, να βγει θετικό στον κορωνοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει