Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Παίρνει εξιτήριο η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η 38χρονη μαζί με τον γιο της καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 μέρες νοσηλείας που προβλέπονται στους ασθενείς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της η 38χρονη όσο και ο γιος της ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό παρουσίασαν ήπια συμπτώματα και η νοσηλεία τους κύλησε ομαλά. Η θεραπεία της γυναίκας και του γιου θα συνεχιστεί όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Πρωτοκόλλου Υγείας στο σπίτι όπου θα παραμείνουν για περίπου δέκα μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι πολύ καλά στην υγεία της και όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ. Τόσο αυτή όσο και ο γιος της βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Από την ημέρα που νοσηλεύτηκαν οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Σημειώνεται ότι, η 38χρονη, η οποία είναι επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο πρόσφατα, λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής (23.2). Τη Δεύτερα (24.2), μάλιστα, φέρεται να πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα, με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  νοσηλεύονται άλλα οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού

Στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης. Όπως δήλωσε, «Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύουμε οκτώ ασθενείς επιβεβαιωμένους. Οι έξι είναι σταθεροί στην υγεία τους και κλείνουν σιγά σιγά τον χρόνο τους και μένει να αποφασίσουμε ιατρικά, ποια ημέρα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν εξιτήριο και να συνεχίσουν κατ’ οίκον τη θεραπεία τους. Τα δύο πρώτα κρούσματα θα πάρουν εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης.
Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, είπε πως «έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης».
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει