Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαρτυρία επιβάτη από το Blue Star Mykonos: Δεν μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ύποπτο κρούσμα

Από τις 02:00 τα ξημερώματα βρίσκονται οι επιβάτες πλοίο Blue Star Mykonos, που τέθηκε σε καραντίνα στη Λήμνο, σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας στο OPEN TV η οποία ταξίδευε από την Καβάλα.

«Είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει κάποιον από το πλήρωμα» είπε χαρακτηριστικά η επιβάτιδα και συμπλήρωσε ότι το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του από την Καβάλα με μια ώρα καθυστέρηση. Σύμφωνα με την ίδια δεν τους ενημέρωσε κανείς για οτιδήποτε.

Η ίδια καταγγέλλει ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε πως το συμβάν με το ασθενοφόρο αφορούσε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Ενώ η ενημέρωση έγινε στις 06:00 το πρωί.

Δείτε το βίντεο

To «Blue Star Μύκονος»παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου από τις 2 τα ξημερώματα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Άγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών.

Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο εργαζόμενος στο συνεργείο θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό.

 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.

Μέσα στο «Blue Star Μύκονος» αυτή τη στιγμή βρίσκονται 340 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό.

Σε κατά οίκον περιορισμό όσοι αποβιβάστηκαν

Εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 340 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο εργαζόμενος σε συνεργείο καθαρισμού πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει