Ενημέρωση με ένα κλικ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής-Κορονοϊός: Διαφωνεί με την Ιερά Σύνοδο

Εξέδωσε αυστηρές οδηγίες προς τους κληρικούς για την προφύλαξη από τον θανατηφόρο κορονοϊό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, διαφωνεί με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της ελλαδικής Εκκλησίας για τον κορονοϊό, καθώς εξέδωσε αυστηρές οδηγίες προς τους κληρικούς για την προφύλαξη από τον θανατηφόρο ιό.

Υπενθυμίζουμε πως εχθές η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι «θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».

Αντίθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναγνωρίζει τη «γνήσια», όπως τονίζει ανησυχία των πιστών και επισημαίνει ότι:

«Τα ίδια υλικά στοιχεία που μπορούν να μεταφέρουν τις ευλογίες του Θεού υπόκεινται επίσης στη θραυσμένη φύση του πεσμένου μας κόσμου. Η επιστήμη και ο λόγος που μας έδωσε ο Θεός απαιτούν να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας από την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 και κάθε άλλης ασθένειας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συμβουλεύει μάλιστα «αυτούς που αισθάνονται σωματικά άσχημα να απέχουν από τις λειτουργικές συγκεντρώσεις μέχρι να είναι σίγουροι για τη διάγνωσή τους».

Επίσης, υπογραμμίζει: «Επιπλέον, κανένας δεν πρέπει να επικριθεί γιατί επέλεξε να απέχει για λίγο από τη συμμετοχή τους στις παραδοσιακές λειτουργικές πρακτικές της Αγίας Εκκλησίας μας. Αυτά τα μέτρα δεν αλλάζουν τις παραδόσεις της Εκκλησίας, αλλά είναι μάλλον προσωρινές προφυλάξεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει