Ενημέρωση με ένα κλικ

Θάνατος 3 μεταναστών από υποθερμία στην Βόλβη

Οι σοροί τριών αγνώστων ανδρών, υπηκόων Μπαγκλαντές, βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης, με αιτία θανάτου την υποθερμία

Οι σοροί τριών αγνώστων μεταναστών, υπηκόων Μπαγκλαντές, βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης, με αιτία θανάτου την υποθερμία, ευρισκόμενοι πιθανότατα στην καρότσα φορτηγού ψυγείου για τη μεταφορά κρεάτων.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρει: «Απεβίωσαν εν μέσω κρυοπληξίας».

Η απουσία εξωτερικών κακώσεων στις σωρούς, απέκλεισε την ανθρωποκτονία, ενώ έπειτα από τοξικολογικές εξετάσεις αποκλείστηκε και η πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, εξαιτίας καυσαερίων.

Η ιατροδικαστική εξέταση, καταλήγει στο συμπέρασμα θανάτου των 3 μεταναστών, από υποθερμία, με τους διακινητές να τους πετούν εκτός φορτηγού, μόλις αντιλήφθηκαν τις σωρούς.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ συνέλεξε αποτυπώματα στην προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας τους. Οι σωροί αναμένεται να παραμείνουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, μέχρις αναγνωρίσεως τους όποτε θα μεταφερθούν στο Μπαγκλαντές ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ταφούν στη χώρα μας, με έξοδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι φωτογραφίες τους αναμένεται να αποσταλούν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και σε άλλα δίκτυα αναζήτησης αγνοούμενων ανθρώπων. Για την αναζήτηση της ταυτότητας και των συγγενών τους, από την αστυνομία εξετάζεται κι ένα χαρτί με τηλεφωνικούς αριθμούς που βρέθηκε πάνω σ΄ένα από τα θύματα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει