Ενημέρωση με ένα κλικ

Έβρος: Η στιγμή που περνάει τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τις Καστανιές

Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα το πρωί της Πέμπτης όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, καθώς τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές Έβρου για να «επιβλέψει» την κατάσταση στα σύνορα, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το τουρκικό ελικόπτερο ήθελε να δει την διάταξη των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και να εντοπίσει αδύνατα σημεία της από όπου θα μπορούσε να γίνει μια επιτυχημένη «προώθηση» παράνομων μεταναστών.

Το ελικόπτερο ανήκε στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: «Στέλνουμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως «η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκιά εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίου (σ.σ. με την ΕΕ). Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολή. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπου. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει