Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία καθώς αυτή τη φορά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: «Στέλνουμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως «η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει πέρασε. Η Τουρκιά εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση της 18ης Μαρτίου (σ.σ. με την ΕΕ). Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολή. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπου. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα».

Σημειώνεται ότι εχθές, κάνοντας «μάθημα» περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα να δεχτούν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τους, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο περί Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Καλούμε ειδικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους, όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία η οποία, όπως είπε, απεικονίζει τη βοήθεια στους Έλληνες που επέζησαν των ναζιστικών θηριωδιών και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν συντηρώντας τους προκλητικούς τόνους.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Έλληνας που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα βρεθεί εκείνος στη θέση να αναζητήσει συμπόνια».

Τέλος, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι «καταπατούν» τα ανθρώπινα δικαιώματα «χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας» εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», είπε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει