Ενημέρωση με ένα κλικ

Κούρδος πρόσφυγας για τα επεισόδια στον Έβρο: Είναι ντροπή, είναι ασέβεια

Νέος γύρος επεισοδίων  σημειώθηκε νωρίτερα στις Καστανιές Έβρου ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Οι μετανάστες εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν από την πλευρά τους με χημικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση που επιχείρησαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες ήταν μαζική. Αρχικά η επίθεση σημειώθηκε στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα. Ενδεχομένως οι μετανάστες να προσπαθήσουν να βρουν κάποιο πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Τελικά μετά από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες σταματούν κάθε κύμα μεταναστών που προσπαθεί να μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες  στα ελληνοτουρκικά σύνορα ένα Κούρδος πρόσφυγας, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, οργισμένος από την κατάσταση που επικρατεί αναφέρει ότι «αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή» και ότι «δείχνουν ασέβεια προς την Ελλάδα».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του γράφει το εξής:

«Και εγώ είμαι Κούρδος πρόσφυγας και είμαι χρόνια στην Ελλάδα και έχω μάθει είκι που τρώω δεν φτύνω/
Και αυτά που βλέπω πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω. ειναι ντροπή είναι ασεβαια /και αυτό δεν είναι τρόπο να μπεις σε μια φιλοξενούμενη χώρα που έχει κάνει τα πάντα για μας.
Να πετάξω πέτρες και να πω στους Έλληνες (γαμ******ελλην***)και να τους βρίζω αλλά και να μου δώσει άδεια να μπαίνω στην χώρα τους.
Εγώ ήρθα και σβάστικα την χώρα και δουλεύω και σπούδαζα και πολλά άλλα/ και όχι……

Εγώ προσωπικά όταν βλέπω τέτοια πράγματα ντρέπομαι και τα νομίζεται όλη είμαστε ίδιο.μιν ξεχνάμε πολλούς από αυτά είναι πληρωμένη από το κράτος το Τουρκία για να κάνουν έτσι.
Δεν βάζει κάνεις την Ελλάδα κάτω.και τέρμα.
Ελπίζω να τελειώσουν όλα αυτά».

Δείτε την ανάρτηση

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει