Ενημέρωση με ένα κλικ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική διμοιρία βάλλει κατά των ελληνικών δυνάμεων

Βίντεο – ντοκουμέντο, που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, δείχνει καθαρά τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς στον Έβρο.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Όπως αποδεικνύεται, οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τους παράτυπους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Νωρίτερα, επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα σημειώθηκαν στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί άνδρες εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Προτού ξεσπάσουν τα επεισόδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Σημειώνεται ότι, την Τρίτη η κατάσταση είχε ηρεμήσει χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια λόγω και της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο, με τους μετανάστες να κινούνται προς τα νότια, έτσι ώστε να βρουν δίοδο για να περάσουν στην Ελλάδα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό πραγματοποιήθηκαν 26.000 αποτροπές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει