Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο – Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ενισχύουν με στρατό τον Έβρο

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο διεξάγεται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές που προκύπτουν από αυτές.

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ (Idlib) είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το militaire.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έπειτα από σύσκεψη που είχε τις πρώτες πρωινές ώρες με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μεταβαίνει εκτάκτως στον Έβρο για τον καλύτερο συντονισμό.

Νωρίτερα, σχεδόν 300 πρόσφυγες έφτασαν με λεωφορεία στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα τα ξημερώματα, με σκοπό να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από την τουρκική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, πρόκειται για ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Ιράν και το Πακιστάν, οι οποίοι έφτασαν στην Αδριανούπολη με λεωφορεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει