Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε…καραντίνα το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Εμφύλιος ανάμεσα σε σε ΠΑΜΕ και πλειοψηφία

Σε…καραντίνα βρίσκεται το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Καβούρι. Ένα συνέδριο που ματαιώθηκε δυο φορές σε Καλαμάτα και Ρόδο εξαιτίας των συνδικαλιστικού εμφυλίου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη παράταξη του ΠΑΜΕ, την ΔΑΣ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο παραμένουν αποκλεισμένοι και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο χώρο.

Αυτή την ώρα, η κόντρα μεταξύ των παρατάξεων, εκ πρώτης όψεως δείχνει να αφορά σε περίπου 53 συνέδρους, τους οποίους το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «νόθους» και «εκπροσώπους εργοδοτικών συμφερόντων».

Η παράταξη της πλειοψηφίας, απαντά ότι οι περίπου 50 από τους 53 συνέδρους τους οποίους καταγγέλλουν οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές, είχαν νομιμοποιηθεί και από τους ίδιους στα προηγούμενα συνέδρια.

Νωρίτερα, απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, αλλά και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στην έναρξη του συνεδρίου μίλησε ο Γιάννης Παναγόπουλος. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρότεινε ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο ώστε, όπως είπε, «ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του», «Δεν είμαστε άνθρωποι της βίας και των δυνάμεων καταστολής».  «Οι βιαιότητες έφεραν τα ΜΑΤ εδώ», ανάφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παναγόπουλος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ισχυρή αστυνόμευση.

Ο κύριος Πικραμένος προανήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση για τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν μπροστά τους έχουν ενα δυσκολο δρόμο.

Επισήμανε δε ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να ορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους. «Αρκετά με το ανατολίτικο παζάρι», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, έξω από το ξενοδοχείο παραμένουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ μέσα στο συνεδριακό χώρο βρίσκονται οι σύνεδροι όλων των παρατάξεων.

Αυτή την ώρα η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και με αυτά τα δεδομένα, οι 312 σύνεδροι θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει