Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρευνες για διαφθορά στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων

Υπόθεση διαφθοράς στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων

Άρθρο του in.gr αναφέρει, εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, βασισμένη σε καταθέσεις αστυνομικών και ιδιωτών για καταχρήσεις κονδυλίων, για παράτυπη φρούρηση ατόμων που είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και για άλλες παράνομες ενέργειες, για τη δραστηριότητα του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη λόγω της υπόθεσης Novartis.

Το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει ετησίως την ευθύνη επιτήρησης 40-55 ατόμων. Ανάμεσα στους μάρτυρες υπό προστασία υπάγονται πέραν της υπόθεσης Novartis, μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και για την υπόθεση των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον δικαστών από νονούς της νύκτας.

Ωστόσο φαίνεται τους τελευταίους μήνες να υπήρξαν αναφορές για κρούσματα διαφθοράς στην εν λόγω υπηρεσία, ενώ φαίνεται να υπήρξε και σχετική έγγραφη καταγγελία αστυνομικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας δόθηκαν καταθέσεις μαρτύρων υπό προστασία ότι αστυνομικοί παρακρατούσαν, τμήματα των από τα κρατικά απόρρητα κονδύλια για διάφορα έξοδά τους ή για μετεγκαταστάσεις. Ενώ υπάρχουν αναφορές ότι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τη φρούρηση των μαρτύρων, για προσωπικές τους υποθέσεις.

Επιπλέον έχουν ερευνηθεί υπερκοστολογήσεις στη διαδικασία ενοικίασης και ανακαίνισης διαμερισμάτων. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα παραστατικά γι’ αυτά τα χρήματα καταστρέφονται μετά από τρεις μήνες με τον έλεγχο της διάθεσης των απορρήτων κονδυλίων να είναι σχεδόν αδύνατος. Επιπλέον αστυνομικοί φρουρούσαν και ιδιώτες που είχαν καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αξιωματικοί, σε βάρος των οποίων γίνεται σχετική έρευνα, δηλώνουν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία παρατυπία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει