Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκλητικές δηλώσεις Οκτάι για Αμμόχωστο

Προκλητικές δηλώσεις για τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου

Προκλητική στάση της Τουρκίας η οποία σε συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα στα κατεχόμενα, σχετικά με τα Βαρώσια, δεν δίστασε να αναφερθεί σε ”Τουρκοκυπριακή γη”, μέσω του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Όπως ανέφερε:

«Η Αμμόχωστος είναι γη των Τουρκοκυπρίων και η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους» ανέφερε.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, βασικό θέμα του συνεδρίου είναι το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορούν να στηριχθούν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς για να μετατρέψουν την Αμμόχωστο μια μεγάλη τουρκική πόλη στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στο «τμήμα φόρου και εσόδων» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ οργανώσεων και κινημάτων για την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, ενώ σημειώθηκε σύντομη αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και «αστυνομικών» του ψευδοκράτους, όταν οι πρώτοι θέλησαν να εισέλθουν στην περίκλειστη πόλη για να παρακολουθήσουν και αυτοί τη συζήτηση.

Την ίδια ώρα, για το θέμα συνεδριάζει το απόγευμα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αμμοχώστου. Εν συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει