Ενημέρωση με ένα κλικ

Απεργία ΜΜΜ, εκτός λειτουργίας όλα τα μέσα

Η απόφαση, αυτή, ελήφθη, από τα σωματεία των εργαζομένων

Μπλάκ Άουτ, αναμένεται να προκαλέζει η απεργία των ΜΜΜ, την Τρίτη 18/2 με λεωφορεία και τρόλεϊ, εμτός λειτουργίας, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

Η απόφαση, αυτή, ελήφθη, από τα σωματεία των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.

Σχετική ανακοίνωση ΕΚΑ επισημαίνει το εξής:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Άγνωστη παραμένει, μέχρι στιγμής, η κατάσταση στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

 

Δείτε και άλλες ειδήσεις για την Ελλάδα

Δείτε ειδήσεις από την κατηγορία Κοινωνία

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει