Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοκ στη Ρόδο: Κάθειρξη δώδεκα ετών σε 70χρονο κομμωτή για αποπλάνηση ανηλίκων

Ένοχος κρίθηκε ένας 70χρονος άνδρας για τέσσερις περιπτώσεις αποπλάνησης παιδιών ηλικίας 4 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν στο συγγενικό του περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης 12 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της απαγόρευσης της επίσκεψης και διαμονής του σε χωριό της Ρόδου, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της εφέσεώς του, επέβαλε το βράδυ της Τετάρτης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, στον 70χρονο κομμωτή, που κρίθηκε ένοχος αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε το 2014 από τους γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών 11 και 7 ετών αλλά και από μια 18χρονη, σήμερα, συγγενή του, για εξακολουθητική ασέλγεια.

Η 32χρονη ανιψιά του 70χρονου, που προκάλεσε την έρευνα για την υπόθεση, ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ενώπιον αστυνομικών του οικείου αστυνομικού σταθμού, ότι τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της, αδελφή της συζύγου από δεύτερο γάμο του καταγγελλόμενου, είχαν ενδείξεις, ότι θώπευε τα δύο ανήλικα παιδιά και για το λόγο αυτό τους είχαν απαγορεύσει να συναναστρέφονται μαζί του.

Δείτε το βίντεο

Τον «καίνε» οι καταθέσεις 

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα παιδιά, σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα καθώς έκαναν μπάνιο είχαν πει στη γιαγιά τους ότι τα χάιδευε ο κατηγορούμενος, ενώ το ίδιο είχαν πει και στη μητέρα τους. Η μάνα, που είναι διαζευγμένη, προκειμένου να μη δώσει λαβή για δυσμενή σχόλια και να στιγματίσει τα παιδιά, όπως τόνισε, αποφάσισε να μην καταγγείλει το γεγονός στις αρχές, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από τον 70χρονο. Στη μήνυση της μητέρας υποστηρίζεται συγκεκριμένα ότι ο 70χρονος έβρισκε ευκαιρία να ασελγεί στα παιδιά της, όποτε επισκέπτονταν την οικία της θείας τους.

Η κατάσταση, ωστόσο, εκτροχιάστηκε περαιτέρω όταν στο στενό οικογενειακό κύκλο έγινε γνωστό ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε επιδείξει και σε τρία εγγονάκια του.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η σύζυγος του 70χρονου είναι μητέρα τριών παιδιών από τον πρώτο της γάμο (με τον κατηγορούμενο φέρεται να έχει κάνει ακόμη δύο). Η 18χρονη εγγονή του, από τον πρώτο γάμο της συζύγου του, φέρεται συγκεκριμένα να ισχυρίστηκε και σε κατάθεσή της ενώπιον των αστυνομικών, ότι ο κατηγορούμενος ασελγούσε στο άγουρο κορμί της από την ηλικία των 4-5 ετών! Η μητέρα της 18χρονης κατέθεσε ότι γνώριζε ότι είχε ασελγήσει στην κόρη της στα τελευταία 4 έτη και ότι ενημέρωσε τη σύζυγο και μητέρα της, η οποία δεν δέχτηκε όμως ως αληθείς τις καταγγελίες.

Η 23χρονη κόρη του 70χρονου φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά, που επιδείκνυε η 18χρονη έναντι του πατέρα της αλλά και η 32χρονη ανιψιά του.

Τελευταία φορά που ασέλγησε σε βάρος της ήταν σύμφωνα με τη μήνυσή της, τον Αύγουστο του 2013.

Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται από τους συγγενείς του. «Τίποτα δεν ισχύει από όλα αυτά. Ναι τα κορίτσια έρχονταν καθημερινά στο σπίτι αλλά ουδέποτε υπήρξε άγγιγμα ή χάιδεμα με πονηρό σκοπό» είπε στην κατάθεσή του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει