Ενημέρωση με ένα κλικ

Η δράση των «δράκων» που χτυπούσαν και λήστευαν ιερόδουλες στην Αθήνα

Ανατριχιαστική μαρτυρία θύματος

Δραματικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την δράση των δύο ανδρών με καταγωγή από την Βουλγαρία, που επιτίθονταν σε ιερόδουλες.

Οι δύο αδίστακτοι άνδρες, οι οποίοι μάλιστα είναι σεσημασμένοι, ομολόγησαν ότι έκλειναν ραντεβού με ιερόδουλες και, όταν τις συναντούσαν, τις βίαζαν, τις χτυπούσαν βάναυσα και τέλος τις λήστευαν.

Οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν την δράση τους στις αστυνομικές αρχές και, εν συνεχεία αποδέχθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίστηκαν.

Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι κοπέλες που αποτελούν επιβεβαιωμένα θύματα των δύο δράκων της Αθήνας. Πρόκειται για την 23χρονη Boja από την Αλβανία, την επίσης 23χρονη Daria από την Ρωσία, αλλά και την 24χρονη, ουκρανικής καταγωγής Anna.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές εκτιμούν ότι, μετά την δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων και των φωτογραφιών των δύο δραστών, ηλικίας 40 και 35 ετών, ο αριθμός των θυμάτων τους αναμένεται να αυξηθεί.

Μετά την σύλληψη των δύο δραστών από τις αστυνομικές αρχές, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνειδητοποίησαν ότι, τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο αποτελεί παλιός γνώριμος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος είχε στο παρελθόν συλληφθεί με 4 διαφορετικά επώνυμα και… 6 ονόματα, ενώ είχε απασχολήσει για διαρρήξεις γραφείων και διαμερισμάτων. Μάλιστα, είχε κάνει εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακιστεί το 2019.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο 40χρονος, στις 24 Απριλίου 2019, με παραγγελία εισαγγελέα είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο ΔΑΦΝΙ, καθώς είχε κριθεί επικίνδυνος για τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

Από την άλλη, ο δεύτερος δράστης, ο 35χρονος, είχε απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση παράνομων μεταναστών και ναρκωτικά. Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τις κατηγορίες της αρπαγής, της ληστείας και τον βιασμό αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών.

Τρομακτική η δράση των «δράκων» της Αθήνας

Η περίπτωση της 24χρονης Anna είναι ιδιαίτερα ειδεχθής, καθώς η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε με απίστευτη αγριότητα. Από τις λεπτομέρειες που έγινα γνωστές προκύπτει ότι, μόλις η κοπέλα αντιλήφθηκε τι θα συνέβαινε αντιστάθηκε στον 40χρονο και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τα μάτια. Αυτό προκάλεσε την οργή του δράστη, που με ένα ξύλινο ρόπαλο άρχισε να ξυλοκοπά την 24χρονη ιερόδουλη, η οποία υπέστη κάταγμα κρανίου, αριστερού χεριού, εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα, ακόμη και ρήξη τυμπάνου.

Πρώτο θύμα του επικίνδυνου «διδύμου», ωστόσο, αποτέλεσε η 23χρονη Boja, η επίθεση κατά της οποίας καταγράφηκε στις 19 Ιανουαρίου 2020. Όπως αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, ο 40χρονος την ξυλοφόρτωσε και τις έδεσε χέρια και πόδια με ταινία. Την βίασε παρά φύση 5 φορές για τουλάχιστον 3 ώρες, ενώ παράλληλα δεν σταμάτησε να την χτυπά στο πρόσωπο και το σώμα.

Στη συνέχεια, ο δράστης άρπαξε το κινητό της και επικοινώνησε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με φιλικό της πρόσωπο, απαιτώντας 1.000 ευρώ, προκειμένου να την αφήσει ελεύθερη. Φεύγοντας, της άρπαξε 150 ευρώ, καθώς και διάφορα αντικείμενα αξίας, όπως το κινητό της τηλέφωνο, την ταυτότητα και το διαβατήριό της. Στο τέλος, ο 40χρονος την εγκατέλειψε δεμένη. Η 23χρονη έφερε τραύματα σε όλο το σώμα και κυρίως στο κεφάλι. Τα συνεργεία της σήμανσης ταυτοποίησαν αποτύπωμα του 40χρονου, ενώ και το θύμα τον αναγνώρισε.

Η δεύτερη επίθεση διαδραματίστηκε το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου, σε εγκαταλελειμμένο ιατρείο της οδού Φειδιππίδου. Αυτή τη φορά, το θύμα ήταν η 23χρονη Daria. Αμέσως μετά την είσοδο της 23χρονη στο χώρο, ο 40χρονος άρχισε να την χτυπά, ενώ στα χέρια κρατούσε ένα κατσαβίδι. Η 23χρονη, αφού δέθηκε με ταινία, βιάστηκε από από τους δράστες διαδοχικά κατά φύση και παρά φύση.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος απέσπασε από τα πράγματα της κοπέλας την κάρτα του διαμερίσματος ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε, την παρέδωσε στον συνεργό του και εκείνος με τη σειρά του πήγε σε αυτό, αρπάζοντας προσωπικά της αντικείμενα, ενώ με τις πιστωτικές της κάρτες, αφού με τη βία την ανάγκασαν να τους πει τους κωδικούς, έκαναν αναλήψεις 4.300 ευρώ από τους λογαριασμούς της. Έπειτα έφυγαν, αφήνοντας δεμένο το θύμα. Στον χώρο του μαρτυρίου, ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 40χρονου, ενώ το θύμα αναγνώρισε και τους δύο δράστες.

Το τρίτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της 1η Φεβρουαρίου. Θύμα η 24χρονη Anna από την Ουκρανία, η οποία έκλεισε ραντεβού σε εγκαταλελειμμένο δικηγορικό γραφείο στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου. Η 24χρονη ήταν εκείνη που χτυπήθηκε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα. Μάλιστα, από τα χτυπήματα, τα οποία έγιναν με ξύλινο ρόπαλο, η νεαρή έπεσε λιπόθυμη. Όπως κατέθεσε η ίδια, βιάστηκε διαδοχικά κατά φύση και παρά φύση, ακόμη και όταν δεν είχε τις αισθήσεις της.

Ο 40χρονος πήρε και πάλι την κάρτα του ξενοδοχείου που έμενε, την ανάγκασε να αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου και ο συνεργός του πήγε εκεί, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια, καθώς στο εσωτερικό του δωματίου υπήρχε και άλλο άτομο. Ακολούθησε επικοινωνία του δράστη με φίλο της, απαιτώντας 5.000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη. Η άτυχη κοπέλα, μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 40χρονου, ενώ η 24χρονη αναγνώρισε τους δράστες.

Η σύλληψη των «δράκων»

Η σύλληψη του 40χρονου από τις αστυνομικές αρχές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έγινε σε ξενοδοχείο της οδού Κεραμέων. Στη συνέχεια, οι αρχές συνέλαβαν και τον δεύτερο δράστη, στην οδό Μ. Βόδα στο κέντρο της Αθήνας. Οι δύο δράστες αντιστάθηκαν, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά και εγκλώβισαν τους δύο άνδρες.

Στο ξενοδοχείο βρέθηκαν αντικείμενα των θυμάτων, όπως κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο και κάρτα ξενοδοχείου. Όπως προαναφέρθηκε και οι δύο δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει