Ενημέρωση με ένα κλικ

«Παγώνει» το έργο Άκτιο – Πάτρα

Πρόκειται για διαγωνισμό προϋπολογισμού 120,9 εκατ. ευρώ

Αναστέλλονται προσωρινά οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου «Οδική Σύνδεση Ακτίου με το δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου», μετά την απόφαση για αναστολή και λήψη προσωρινών μέτρων, που εξέδωσε η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Η απόφαση ελήφθη αφού εξετάστηκε το αίτημα της εταιρείας που διεκδικεί το έργο και ουσιαστικά η απόφαση της ΑΕΠΠ, παγώνει προσωρινά τις κινήσεις του Υπουργείου, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Πρόκειται για το διαγωνισμό, προϋπολογισμού 120,9 εκατομμυρίων ευρώ που προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2018, όπου υποβλήθηκαν συνολικά έξι προσφορές.

Προσωρινή ανάδοχος της δημοπρατούμενης σύμβασης ανακηρύχθηκε ο οικονομικός φορέας «Κοινοπραξία Άκτωρ ΑΤΕ – Τέρνα Α.Ε.». Ακολούθησε προδικαστική προσφυγή, μιας από τις εταιρίες που έχασαν στο διαγωνισμό κατά της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή από την ΑΕΠΠ.

Η τύχη του νέου διαγωνισμού για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, αναμένεται να κριθεί στις 13 Φεβρουαρίου, ημερομηνία, που έχει προγραμματιστεί για να ξεκινήσει η διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης των φακέλων που έχουν υποβληθεί.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, ότι τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά, για ένα έργο που έχει προκηρυχθεί ήδη δύο φορές και με τις νέες καθυστερήσεις πιθανόν να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από την πλευρά της η εταιρία που κατέθεσε την προσφυγή, δηλώνει διατεθειμένη να φθάσει την υπόθεση του έργου «Πατρών – Πύργου» μέχρι τα ευρωπαϊκά Δικαστήρια, προκειμένου να δικαιωθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει