Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοκ στον Πύργο: Λιποθύμησε από την πείνα μαθήτρια Γυμνασίου

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα

Κραυγή αγωνίας από γονείς ανέργους που δεν έχουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους με αποτέλεσμα εν έτη 2020 να λιποθυμούν στην μέση του δρόμου από την πείνα!

Σύμφωνα με το patrisnews.gr και οι δύο γονείς του κοριτσιού είναι άνεργοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Όταν έγινε το περιστατικό μάλιστα, οι γονείς είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματά τους για να πληρώσουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενός μισοτελειωμένου ακινήτου. Έτσι από το νοικοκυριό έλειπαν τα βασικά και το κορίτσι ήταν νηστικό.

Η τοπική κοινωνία σοκαρίστηκε όταν έμαθε για το περιστατικό και τώρα γίνονται κινήσεις για τη στήριξη της οικογένειας.

Ο πατέρας όμως της μαθήτριας με μια επιστολή του ζητά βοήθεια και στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πατέρας, ο οποίος δε θέλει να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, τονίζοντας ότι δε θέλει ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

«Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν», καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει