Ενημέρωση με ένα κλικ

Εποχική γρίπη: Κλειστά σχολεία και στην Αττική-Ποια δε θα λειτουργήσουν

Δείτε αναλυτικά

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή τα σχολεία και σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς πάρα πολλοί μαθητές απουσιάζουν από τα σχολεία εξαιτίας της γρίπης, με αποτέλεσμα κάποιοι δήμοι να πάρουν την απόφαση να μην λειτουργήσουν.

Στην Αττική σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής σχολεία: 20ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών, το 1ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου, το 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, το Νηπιαγωγείο Αγίου Ανδρέα, το Δημοτικό Αγίου Ανδρέα και το 1ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου στο Δήμο Δράμας κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα παραμένουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν μέσα στην πόλη. Αντίστοιχη απόφαση πήρε και ο Δήμος Νευροκοπίου, στον οποίο παραμένουν κλειστά για δεύτερη μέρα όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στα όριά του.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης τα περισσότερα κλειστά σχολεία, συνολικά 21, εντοπίζονται στο Δήμο Λαγκαδά. Λουκέτο έχει μπει στα εξής Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου και στα παρακάτω δημοτικά, καθώς και στα παρακάτω Δημοτικά σχολεία: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου και Ασσήρου. Επίσης, δε λειτουργούν το Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών και το Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου.

Στο Δήμο Ωραιοκάστρου δε γίνονται μαθήματα στο 4ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής και στο 2ο Νηπιαγωγείο Λητής, ενώ στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κλειστά είναι τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων και 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Επίσης, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου δε γίνονται μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού και στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου – Κορδελιού, ενώ στο Δήμο Βόλβης λουκέτο μπήκε στο Νηπιαγωγείο Προφήτη και στο Δημοτικό Προφήτη – Εγνατίας.
Τρία σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγκαθιάς, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας.

Ήπειρος

Συνολικά 36 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου λόγω της εποχικής γρίπης στο Δήμο Ιωαννιτών. Ειδικότερα κλειστά είναι τα εξής Δημοτικά σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων και 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, καθώς και τα εξής Νηπιαγωγεία:22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων και 11ο Ιωαννίνων.

Στο Δήμο Πρέβεζας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία: 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Νέας Σινώπης, Νηπιαγωγείο Νέας Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Νέου Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Νέας Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Νέου Ωρωπού και Δημοτικό Σχολείο Λούρου.

Νότια Ελλάδα

Δύο Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην Αττική. Πρόκειται για το 20ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών και το 1ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου. Στην Πελοπόννησο κλειστά είναι τα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Πορτοχελίου, καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου, ενώ στο Δήμο Αργοστολίου λόγω της εποχικής γρίπης κλειστά είναι τα εξής σχολεία: 4ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, 3ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου και Νηπιαγωγείο Σκάλας. Τέλος, στην Άνδρο κλειστά είναι ο Παιδικός Σταθμός Μπατσίου, τα Νηπιαγωγεία Γαυρίου και Μπατσίου, τα Δημοτικά Σχολεία Γαυρίου και Μπατσίου και το Γυμνάσιο Γαυρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει