Ενημέρωση με ένα κλικ

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Ψυχολόγοι και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στο σχολείο μετά τον θάνατο του 17χρονου

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας – Άμεση κινητοποίηση για την ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα ο αιφνίδιος θάνατος 17χρονου μαθητή στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, διαβεβαιώνοντας πως η στήριξη της σχολικής κοινότητας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το σχολείο αντέδρασε ακαριαία μόλις διαπιστώθηκε το περιστατικό. Το προσωπικό παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή, ενώ κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ και γιατρό της περιοχής. Μέχρι την άφιξη των υγειονομικών υπηρεσιών, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωσή του μέσω καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Από τη Δευτέρα, στο σχολείο θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για να παράσχουν την αναγκαία στήριξη στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βιώνουν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Επιπλέον, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας θα μεταβούν στη σχολική μονάδα για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διερεύνηση της υπόθεσης και να σταθούν στο πλευρό της σχολικής κοινότητας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com