Κομοτηνή: Συνέλαβαν 68χρονο «Vor V Zakone» με οπλοστάσιο στο σπίτι του
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 68χρονος που φέρει τον τίτλο «κλέφτης στον νόμο» – Τι βρέθηκε κρυμμένο στην οικία του κατά την έρευνα
Σε επιχείρηση υψηλής επικινδυνότητας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κομοτηνή, συλλαμβάνοντας έναν 68χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 1/9/2026 από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από αξιοποίηση κρίσιμων πληροφοριών.
Κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του συλληφθέντος, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένο έναν σημαντικό οπλισμό. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα επτά φυσιγγίων, ένας εφεδρικός γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο, μία χειροβομβίδα μαζί με τον πυροκροτητή της, καθώς και 66 επιπλέον φυσίγγια, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα μεταλλικό ξιφίδιο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται υπό εξέταση.
Το προφίλ του 68χρονου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις διωκτικές αρχές, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατέχει τον τίτλο τιμής «Vor V Zakone», γνωστό και ως «Thief in Law», ο οποίος αποδίδεται σε ηγετικά στελέχη του ρωσόφωνου οργανωμένου εγκλήματος. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, καθώς έχει κατηγορηθεί στη Γερμανία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση. Ο 68χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.