Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα πρόσωπα σε τρία υπουργεία: Ποιοι είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς

Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων στο Χωρικό Σχεδιασμό, τον Πολιτισμό και τη Ναυτιλία.

Με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις Γενικών Γραμματέων σε τρία κομβικά υπουργεία. Οι νέες τοποθετήσεις αφορούν τομείς κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη και τη διοίκηση της χώρας.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη θέση του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Πρόκειται για έμπειρο στέλεχος με εξειδίκευση σε θέματα λιμένων και χωροταξίας, που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθήκοντα Γενικής Γραμματέως αναλαμβάνει η Ολυμπία Βικάτου. Η κ. Βικάτου είναι διδάκτωρ αρχαιολογίας με μακρά πορεία στο Υπουργείο Πολιτισμού, έχοντας υπηρετήσει ως Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ διακρίνεται για την πλούσια ανασκαφική και συγγραφική της δραστηριότητα.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι νέες τοποθετήσεις περιλαμβάνουν τον Εμμανουήλ Κουτουλάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων και τον Φώτη Μάγγο στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Κουτουλάκης διαθέτει ισχυρό υπόβαθρο στον στρατηγικό σχεδιασμό της γαλάζιας οικονομίας, ενώ ο κ. Μάγγος, προερχόμενος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Λειψών, φέρνει μαζί του πολύτιμη εμπειρία στα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιωτικού χώρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com