Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα με 624 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026

Πρωταθλήτρια η Χαλκιδική στις ακτές και η Κρήτη στις περιφέρειες – Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα διεθνή διάκριση ποιότητας.

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά τη δυναμική της στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις βραβεύσεις με Γαλάζια Σημαία για το 2026. Συνολικά 624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη έλαβαν τη διεθνή διάκριση, με τη χώρα μας να συγκεντρώνει το 14% των συνολικών βραβείων ανάμεσα σε 51 συμμετέχουσες χώρες.

Σε τοπικό επίπεδο, η Χαλκιδική αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 93 σημαίες, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης διατηρεί τα σκήπτρα στην πρώτη θέση των περιφερειών με 154 βραβευμένες ακτές. Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαΐου 2026 στο Ploes Floating Venue στο Π. Φάληρο Αττικής, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα.

Ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ, Νίκος Πέτρου, τόνισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί εδώ και 40 χρόνια το παγκόσμιο πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας των ακτών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε μια μεταβατική βράβευση διετούς διάρκειας για το 2026-2027, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή των διαχειριστών στα νέα, αυστηρότερα κριτήρια που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2028. Η εξέλιξη αυτή στοχεύει στη μείωση του διαχειριστικού φορτίου, χωρίς να θίγεται η ποιότητα των ελέγχων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές διακρίσεις για τη μακρόχρονη προσπάθεια, βραβεύοντας 18 ακτές που συμπλήρωσαν 35 έτη συνεχούς κατάκτησης της Γαλάζιας Σημαίας, καθώς και μαρίνες και τουριστικά σκάφη για την πολυετή συνέπεια και την περιβαλλοντική τους δέσμευση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com