Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαζώσει την υπόθεση των Τεμπών»

Σφοδρή επίθεση από την Πλεύση Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης για τον χειρισμό της δίκης σχετικά με το βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Στη Λάρισα, όπου διεξάγεται η δίκη για το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό από την εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέεται με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, βρέθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση για νέες προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαζώσει την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών».

Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στον τρόπο που η δημόσια τηλεόραση, την οποία χαρακτήρισε «πρωθυπουργική τηλεόραση», δεν κάλυψε την έναρξη της δίκης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης παραχώρησε συνέντευξη. Εξέφρασε την ανησυχία της για την προσπάθεια «να θαφτεί η δίκη που αφορά την εξαφάνιση, την υπεξαγωγή των βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας», υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να εξαφανίσουν από την πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει και είναι εξαιρετικά σοβαρό».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι επιχείρησε να παρέμβει στην ΕΡΤ, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την εκδίκαση, ωστόσο, όπως δήλωσε, «δεν μου δόθηκε η δυνατότητα». Τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως διεξάγεται ένας «μεγάλος αγώνας» για τη Δικαιοσύνη και την ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα, εντός της δικαστικής αίθουσας, λαμβάνει χώρα ένας ακόμη αγώνας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε «φιρμάνι» του προέδρου του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, περιορίζει την πρόσβαση πολιτών στη δικαστική αίθουσα, θέτοντας ανώτατο όριο 45 ατόμων. Κατήγγειλε ότι εντός της αίθουσας επιτρέπεται η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, προσώπων που ορίζει ο πρωθυπουργός, καθώς και του εκπροσώπου της ιδιωτικής εταιρείας Interstar, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, «εξαφάνισαν όλοι μαζί τα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η διάταξη για τον περιορισμό της πρόσβασης είναι «ευθέως αντισυνταγματική και σκανδαλώδης». Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό «αποδεικνύει το φόβο μιας ένοχης κυβέρνησης απέναντι στη δικαστική λειτουργία» και ότι «ο αγώνας που κάνει η κοινωνία για δικαιοσύνη και αλήθεια είναι η πιο εύστοχη απάντηση σε μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, βουτηγμένη στη βρομιά, ένοχη και συνένοχη στα πιο μεγάλα εγκλήματα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com