Ενημέρωση με ένα κλικ

Βροχερός καιρός με τοπικές καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Άστατος καιρός με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά  μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Για σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα περιλαμβάνει νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μικρής διάρκειας καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα Τετάρτη | Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε  όλη τη χώρα - KLIK Magazine

Την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει