Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό ζητά  έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου»

Ταυτόχρονα ζητά την ενδελεχή έρευνα για δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος στο νησί της Μυκόνου και σε νησιά των Κυκλάδων

Αυτή τη φορά η έρευνα θα γίνει  σε βάθος, προκειμένου να διερευνηθούν σωρεία σοβαρών κακουργημάτων που φέρονται να διαπράττονται με έδρα τα νησιά αυτά.

Η κα Αδειλίνη στο έγγραφό της  μιλά για την χαρακτηριζόμενη μαφία της Μυκόνου και ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Σχετικά με τον 54χρονο τοπογράφο αναφέρεται ότι, μετά την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι το Σεπτέμβριο του 2021 και σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του, για την ασφάλεια του μετακόμισε με την οικογένεια του στο Παλαιό Ψυχικό, καθώς φοβόταν για την ζωή του.

Κάποιοι από το περιβάλλον του  κατέθεσαν ότι:

«Ο τοπογράφος είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με τον … Φιλικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε πώς ο 54χρονος ισχυριζόταν πώς ο… ήταν υπεύθυνος για την σε βάρος του επίθεση, έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι.

Η σύντροφός του συλληφθέντα κατέθεσε ότι πριν από λίγους μήνες ο 44χρονος και η ίδια είχαν μεταβεί δύο φορές στη Μύκονο, όπου μεταξύ άλλων ο σύντροφο της είχε συναντήσει τον…».

Το άτομο που κατονομάζουν άτομα από το περιβάλλον του θύματος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου, με τον οποίο ο τοπογράφος φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη, για θέματα που αφορούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων στο νησί των ανέμων.

Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό  της δολοφονίας  και με τα στοιχεία που συγκεντρώνει  θα αποφασισθεί αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει