Ενημέρωση με ένα κλικ

Στις «ράγες» το Μετρό του Πειραιά από τη Δευτέρα – Οι νέοι σταθμοί, πως θα λειτουργεί

Τα εγκαίνια των τριών σταθμών του Μετρό Πειραιά θα γίνουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 14:00 παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως μετά την τελετή θα δοθούν στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα θα εγκαινιαστούν οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», με την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό να αναμένεται να αυξηθεί κατά 132.000 πολίτες ημερησίως.

Ένα από τα θετικά του εν λόγω έργου είναι ότι ο χρόνος Πειραιάς-Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μειώνεται σε μόλις 55 λεπτά. Η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του εθνικού μας αερολιμένα μέσω της Γραμμής 3 του μετρό θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ., η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο-Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Επιπλέον πρόκειται για μια σημαντική συγκοινωνιακή αναβάθμιση για τον Πειραιά συνολικά, ο οποίος πέρα από τη Γραμμή 1 αποκτά τώρα και σταθμούς στη Γραμμή 3.

Τα δρομολόγια του Μετρό στους σταθμούς του Πειραιά και τα δρομολόγια για Αεροδρόμιο
Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 και 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4′ και τις νυχτερινές ώρες (22:00-00:20) μειώνεται στα 9′, από 10′.

Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Δημοτικό Θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36′.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό Θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από τον σταθμό Εθνική Άμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.

Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα-Πέμπτη και Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.

Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από τον σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη και Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει