Ενημέρωση με ένα κλικ

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλαπλές μάχες με πύρινες εστίες σε τρια μεγάλα σημεία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στον Έβρο, εκεί όπου η φωτιά καίει για τέταρτη διαδοχική ημέρα. Ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα και στη Λέσβο, όπου νέο μεγάλο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ Βατερών και Βρίσας. Όσο για τη Μεσσηνία, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε στο Ακριτοχώρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότιθ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες το βράδυ στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη στο ΕΣΚΕΔΙΚ, αλλά για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των φωτιών σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι, στη Δαδιά Έβρου έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi, νέο μεγάλο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ Βατερών και Βρίσας.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αναζωπύρωσαν στα δυτικά τη μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών.

Η κύρια προσπάθεια των δυνάμεων να εστιάζεται στο να μην ξεφύγει η φωτιά πέραν του δρόμου, μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Σε μια τέτοια περίπτωση η φωτιά θα επιστρέψει στο άκαυτο τμήμα του οικισμού.

Αυτήν τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 81 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και από αέριος περιοδικά τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το βράδυ του Σαββάτου (23/7) οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες να περιορίσουν τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Βρίσα και Σταυρό και να εμποδίσουν τη φωτιά να ξεφύγει. Ωστόσο, υπήρξαν διαρκώς νέες αναζωπηρώσεις.

Στις 9:30, εξάλλου, αναμένονται στη Λέσβο 20 πυροσβέστες και πέντε οχήματα ενισχυτικά από την Αθήνα, μετά από αίτημα που υπέβαλε η Πυροσβεστική της Λέσβου.

Και όλα αυτά, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σχεδόν για τα 2/3 της Ελλάδας την 24 Ιουλίου, σύμφωνα με τον χάρτη της ΓΓΠΠ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

Αττική και Κύθηρα, Εύβοια
Πολλές περιοχές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κεντρική
Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Έβρο, Κρήτη, βόρειο και νότιο Αιγαίο, Ιόνιο

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει