Ενημέρωση με ένα κλικ

Λέων για θάνατο Τζωρτζίνας: «Τέτοια ποσότητα κεταμίνης δεν δικαιολογείται για ιατρική χρήση»

Στις έρευνες των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα και κυρίως της Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ξανά ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση το αρχικό πόρισμα για την Τζωρτζίνα, ο θάνατος της οποίας οφείλεται στη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», δήλωσε ο κ. Λέων.

Πρόσθεσε ότι για την 9χρονη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αιτία θανάτου.

Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Λέων: Πού θα χρησίμευε η εκταφή της Τζωρτζίνας

Ερωτηθείς αν απαιτείται η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας, σημείωσε ότι «θα μπορούσε να χρειαστεί για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες».

Όσον αφορά στη Μαλένα και την Ίριδα, ο κ. Λέων τόνισε ότι έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις σε δύο αξιόπιστα εργαστήρια, ένα εκ των οποίων ανίχνευσε και την κεταμίνη.

«Άρα οι έρευνες δεν αναμένουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις κάποιο νέο στοιχείο, γιατί ήταν αρνητικές για αντίστοιχες ουσίες. Το επίκεντρο των ερευνών είναι αν επιβεβαιωθούν ιστολογικά ευρήματα που υπήρχαν με ερωτηματικά. Και εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουμε ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου», κατέληξε.

Γαλεντέρης: «Αδύνατον να χορήγησαν οι γιατροί αυτήν την ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης σχετικά με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστής για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως επισήμανε, η κεταμίνη που αποδείχτηκε πως σκότωσε την 9χρονη, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2′ και κορυφώνεται στα 5′, ενώ ενδομυικά η δράση κορυφώνεται στο 10λεπτο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει