Ενημέρωση με ένα κλικ

ΒΙΝΤΕΟ! Έρχεται χαλάρωση – Στο τραπέζι κατάργηση μάσκας & πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τα μέτρα θα αρχίσουν να αίρονται σταδιακά αμέσως μετά την Πρωτομαγιά.

Ορόσημο των εξελίξεων θα αποτελέσει η 1η Μαΐου μετά την οποία αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε τρεις πυλώνες όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα σε πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ και μάσκες.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αυτό που συζητείται είναι να μην ισχύουν για τη θερινή περίοδο όσον αφορά την πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και τα θέατρα, οι συναυλίες και οι ανοικτοί χώροι των εστιατορίων χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικών νόσησης ή αρνητικού τεστ ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα δεδομένης της βελτίωσης και των καιρικών συνθηκών το ίδιο να ισχύσει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.

Ο δεύτερος πυλώνας του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων αφορά τα self test για τα οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύουν προς κατάργηση μετά τις διακοπές του Πάσχα. Τελικός στόχος κυβέρνησης και επιστημόνων είναι η κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) για εργαζομένους και σχολεία.

Στον τρίτο πυλώνα που αφορά τη χρήση μάσκας αυτή φαίνεται ότι θα παραμείνει ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό δεδομένου ότι θεωρείται ήπιου χαρακτήρα και ότι ήδη εφαρμόζεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, από την Παρασκευή 15 Απριλίου σταματά η βεβαίωση του διοικητικού πρόστιμου των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, ένα μέτρο το οποίο δεν αποκλείεται να πέσει ξανά στο τραπέζι τον Σεπτέμβριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει