Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορωνοϊός: Παρελάσεις με μάσκα παντού

Μεγάλη η επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση των Γκάγκα, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη – Σημαντική αύξηση του φορτίου σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία – Τη σημασία της τρίτης δόσης, ειδικά για άτομα άνω των 60 ή 70 ετών, τόνισαν ο επιστήμονες

Τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι. «Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοησλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτκή Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα είπε: «Ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν θα το κάνει λόγω Covid; Το κάναμε πέρσι αυτό, αλλά φέτος υπάρχει φροντίδα για όλους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πέρα από τις μονάδες και τα όριά τους, είναι οι κοινές κλίνες νοσηλείας. Δεν πρέπει να υπάρχει πόλωση μεταξύ εμβολιαστών ή αντιεμβολιαστών. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, η κ. Γκάγκα είπε: «Θα είναι ήπια και πιο ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μέσα σε αυτά υπάρχουν και εμβολιασμένοι. Δεν υπάρχει ίδιος αριθμός νοσηλειών όπως πέρσι, ωστόσο οι εισαγωγές είναι πολλές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει