Ενημέρωση με ένα κλικ

Πότε πληρώνονται αναστολές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

Μέχρι σήμερα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου από εργοδότες και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι δηλώσεις στο «Εργάνη» για τις αναστολές του μηνός Δεκεμβρίου.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα, προκειμένου τα χρήματα να είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ειδική αποζημίωση για τον μήνα Νοέμβριο θα υπολογιστεί με ποσό βάσης τα 800 ευρώ.

Η ειδική αποζημίωση για τον μήνα Δεκέμβριο θα υπολογιστεί με βάση το ποσό των 534 ευρώ. Στόχος είναι η αποζημίωση Δεκεμβρίου να πληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Δώρο Χριστουγέννων

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με λεπτομέρειες και παραδείγματα για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα πληρωθεί σε δόσεις στους εργαζόμενους σε αναστολή.

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες θα πληρώσουν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ένα τμήμα του Δώρου που αναλογεί στον χρόνο κατά τον οποίο ο μισθωτός εργάστηκε εντός του 8μήνου Μάιος – Δεκέμβριος με βάση το ύψος του πραγματικού μισθού.

Έπειτα, από τις 21 Δεκεμβρίου το κράτος θα καταβάλλει το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στην χρονική διάρκεια των αναστολών για τους επτά από τους οκτώ μήνες – από Μάιο έως και Νοέμβριο – με βάση υπολογισμού την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το Νοέμβριο.

Τέλος, από τις 12 Ιανουαρίου το κράτος θα καταβάλλει με εμβόλιμη πληρωμή το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στον χρόνο αναστολής του μηνός Δεκεμβρίου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει