Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα έως 700 ευρώ στους εργαζομένους στις ΜΕΘ

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο για το έκτακτο εφάπαξ επίδομα του υγειονομικού προσωπικού λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά βήμα-βήμα την διαδικασία προκειμένου να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση τόσο στο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό παρόμοια με αυτή που δόθηκε το περασμένο Πάσχα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να καταλήξει σε μία λύση εφάπαξ βοηθήματος το οποίο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάζεται στις ΜΕΘ.

Γρίφος το πόσο του επιδόματος

Ωστόσο, γρίφος παραμένει το ύψος του ποσού αυτού, αφού στο υπ. Οικονομικών επεξεργάζονται δύο διαφορετικά σενάρια. Ένα από αυτά είναι η καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, αυτό συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Παράλληλα, μία άλλη υπόθεση είναι να δοθεί στους δικαιούχους ένα ποσοστό του μισθού τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες. Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας όπου  τόνισε πως «τις όποιες εξαγγελίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «φαίνεται πως υπάρχει η σχετική δυνατότητα για αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει