Ενημέρωση με ένα κλικ

Οδηγός – Υποβολή αίτησης για επίδομα 400 ευρώ – Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όσοι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιδοτούνται μπορούν να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της τάξης των 400 ευρώ κατόπιν αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

  • Oι μακροχρόνια άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 και μετά. Κατά την ημερομηνία αυτή δηλαδή, ήσασταν ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες.
  • Όσοι εξακολουθούσαν να είναι μακροχρόνια άνεργοι στις 16 Απριλίου του 2020.

Για να υποβάλλεται την αίτηση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr)
  2. Εργασία και ασφάλιση
  3. Ανεργία
  4. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για να υποβληθούν οι αιτήσεις θα χρειαστεί να έχετε, eίτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.

Επικαιροποίηση στοιχείων

Για να λάβετε το επίδομα των 400 ευρώ θα χρειαστεί επικαιροποίηση στοιχείων. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Στην ουσία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρήσουν για πρώτη φορά τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και το ονοματεπώνυμό τους.

Η καταβολή γίνεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων,  εντός δύο με τεσσάρων εργάσιμων ημερών, μετά από μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More