Ενημέρωση με ένα κλικ

Τι είναι το click away – Με αυτό τον τρόπο θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα

Η παράταση του lockdown πλέον, είναι βέβαιη. Ωστόσο, το υπουργείο Ανάπτυξης και η ΓΓ Εμπορίου προετοιμάζονται ήδη για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ενόψει των εορτών. Μάλιστα, ο κ.Γεωργιάδης ανακοίνωσε τον τρόπο που θα γίνονται οι αγορές μετά την άρση των μέτρων. Με Click away θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα.

Για τη μέθοδο του “Click away” μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ογενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ειδικότερα, εξήγησε ότι είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το «click away» προβλέπει τα εξής:

  • Αρχικά γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος.
  • Στη συνέχεια ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Και τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Ο κ.Σταμπουλίδης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο αποφορτίζονται οι μεταφορές και αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν έχει τεθεί από σήμερα σε ισχύ το “click away”

Ο λόγος που δεν έχει τεθεί από σήμερα σε ισχύ το σύστημα «click away» οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αυτή τη φάση, την εν λόγω δυνατότητα έχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις.

«Εμάς μας ενδιαφέρει όλοι να έχουν τη δυνατότητα. Αν λειτουργήσει από τώρα, θα εξυπηρετηθούν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες, με αποτέλεσμα οι μικροί που έχουν κλείσει να μην αντέξουν στον ανταγωνισμό», δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα «click away» θα ισχύει μόνο για τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει