Ενημέρωση με ένα κλικ

Δικαιούνται και οι αγρότες επιστρεπτέα προκαταβολή 1.000 ευρώ

Δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος να υποβάλλουν αίτηση και να λάβουν εφάπαξ επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η απόφαση δόθηκε έπειτα από συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει τη Δευτέρα 30/11/2020.

Την ενίσχυση δικαιούνται:

Α) Όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ τουλάχιστον τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2019 και παράλληλα τα έσοδα τους εμφανίζονται μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2020

Β)Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες των περιοχών που επλήγησαν από τον Ιανό. Αρκεί μόνο ο τζίρος των 300 ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Χωρίς να απαιτείται μείωση του τζίρου τους το αντίστοιχο δίμηνο του 2020.

Σημειώνεται ότι τα 1.000 ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής, εκ των οποίων μόνο τα 500 ευρώ θα επιστραφούν, είναι μια επιπρόσθετη ενίσχυση του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενισχύσεων που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξή τους στον αγροτικό πληθυσμό που δοκιμάζεται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More