Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξετάζεται η μετάθεση για τον 2022 των οικονομικών υποχρεώσεων όσων πλήττονται από την πανδημία

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις όσων πλήττονται από την πανδημία, δήλωσε ότι θα «θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για το 2022». 

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του επιμελητηρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το απόγευμα ο υπουργός, σε διαδικτυακή συζήτηση του επιμελητηρίου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του επιμελητηρίου. 

 Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους μικρομεσαίους 

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν, όπως υπογράμμισε, στη στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Υπενθύμισε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σταθεί δίπλα στους μικρομεσαίους και το επόμενο διάστημα. 

Ακόμη, όπως αναφέρεται, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το 2021 περιλαμβάνεται η διάθεση άλλων 7,5 δισ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί μία ισορροπία, καθώς είναι, ακόμη, σε εξέλιξη η πανδημία. Από τους συμμετέχοντες έγινε αναφορά και στο νέο Πτωχευτικό, με τον υπουργό να αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές αλλά θα εκδοθούν οι ΚΥΑ που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του νόμου. 

 Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του κ. Σταϊκούρα, ορίστηκε νέα διαδικτυακή συζήτηση μετά από έναν μήνα, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα σε οικονομία και επιχειρηματικότητα. 

 Στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσθεσε τα εξής. εστιάζοντας στην συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.: «Εκτιμώ ότι πρέπει να αρχίσει να μελετάται από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους το ‘κούρεμα’ οφειλών. Το θεωρώ μονόδρομο. Και επαναλαμβάνω, όχι γιατί είμαστε μπαταχτσήδες αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα έσοδα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να πληρώσουμε όσα έχουν μαζευτεί χωρίς τη δική μας ευθύνη». 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More