Ενημέρωση με ένα κλικ

Αρχές Σεπτεμβρίου στον «αέρα» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

 

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να εξειδικεύουν τις επιμέρους δράσεις του προγράμματος, ώστε να προσδιορίσουν τους δυνητικούς δικαιούχους και να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική υπουργική απόφαση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου η πλατφόρμα «my business» της ΑΑΔΕ να προσαρμοστεί στους κεντρικούς άξονες του νέου προγράμματος.

Στη βάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ θα χορηγηθούν χαμηλότοκα κρατικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Ο νέος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα έχει διευρυμένα κριτήρια σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους.

Οι δύο προηγούμενοι κύκλοι απορρόφησαν 600 εκατ. ευρώ και 1,250 δισ. ευρώ περίπου, άρα μαζί με τον τρίτο εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Σκέψεις για μια τέταρτη φάση επιστρεπτέας δεν υπάρχουν, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο πλαφόν του επιτρεπτού ορίου ενίσχυσης, με βάση τους κοινοτικούς κανόνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει