Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστροφή φόρου εισοδήματος – Ποιοι την δικαιούνται

Μπορεί να δόθηκε παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου όμως η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά έως τις 31 Ιουλίου. Και φέτος οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο καθένας λαμβάνει ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα χωρίς να γίνονται συμψηφισμοί φόρου μεταξύ του ζευγαριού.

Τι γίνεται όμως όταν οι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή φόρου;

Η εφορία δεν θα επιστρέψει αυτόματα σε όλους τους πολίτες με πιστωτικά εκκαθαριστικά το φόρο που δικαιούνται. Εάν οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων ή έχουν οποιαδήποτε οφειλή ή μελλοντική υποχρέωσή προς το Δημόσιο, τότε η επιστροφή φόρου δεν θα γίνεται αυτόματα, αλλά μετά από συμψηφισμό του φόρου με τις μελλοντικές οφειλές. Τυχεροί είναι όσοι δεν έχουν οφειλές, τρέχουσες ή μελλοντικές, καθώς θα λάβουν με συνοπτικές διαδικασίες την επιστροφή φόρου.

Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προσδιορίζει αναλυτικά το πως θα δίνεται η επιστροφή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει