Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΕΣΜΑ: Συνεργασία με ΙΟΒΕ για περισσότερους πόρους στις επιχειρήσεις

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στην οικονομία και την επιχειρηματική αγορά είναι στελέχη του ΣΕΣΜΑ και του ΙΟΒΕ στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΣΜΑ που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, όπου ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε χαιρετισμό.

Τοποθετήθηκε σχετικά με το οικονομικό περιβάλλον στην παρούσα συγκυρία και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Βέττας ανέφερε ότι η μείωση του πραγματικού ΑΕΠ στη χώρα μας κατά το τρέχον έτος, με βάση και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και την έως τώρα εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, εκτιμάται από 5% έως 10%, ωστόσο επεσήμανε ότι η χώρα μας ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα εισοδήματα με καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως συνέβη και το 2008. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στον τρόπο αξιοποίησης των επιπλέον πόρων που αναμένεται πως θα λάβει η χώρα μας τα επόμενα έτη. Ειδικότερα, σημείωσε την αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος και της δομής της οικονομίας σε δύο κατευθύνσεις: α) άνοιγμα των αγορών και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και β) υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα που δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν στο παρελθόν λόγω έλλειψης βούλησης, αλλά και λόγω έλλειψης πόρων που θα διευκόλυναν τις αλλαγές.

Σημείωσε, επίσης, ότι η συμβολή του ΣΕΣΜΑ και των μελών του μπορεί να είναι σημαντική για το πώς θα φθάσουν οι επιπλέον πόροι στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ν. Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και ο κ. Γ. Ραουνάς, Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ εξέφρασαν την πρόθεση των δύο φορέων για συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας των δύο φορέων.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι και τα στελέχη των εταιρειών – μελών του ΣΕΣΜΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τις συνθήκες και προοπτικές της οικονομίας, της αγοράς, των επιχειρήσεων πελατών τους, αλλά και των εταιρειών τους, τη συνεργασία του ΣΕΣΜΑ με τη Feaco, και τη δράση που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΣΜΑ με γνώμονα την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει