Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιες επιχειρήσεις θα πάρουν 534 ευρώ τον Μάιο

Ζεστό χρήμα θα λάβουν και τον Μάιο χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dimosio.gr, αποφάσισε να καταβάλει την αποζημίωση ειδικού σκοπού και αυτό τον μήνα σε τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το χρώμα του χρήματος θα δουν όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές τον προηγούμενο, αλλά και αυτές που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι παραπάνω επιχειρήσεις θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ!

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι το πολυπόθητο επίδομα θα χορηγηθεί και στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες άνοιξαν αρχές Μαίου (11 Μαίου). Αυτές οι επιχειρήσεις όμως δεν θα λάβουν 534 ευρώ, αλλά 300 ευρώ, δηλαδή αναλογία του επιδόματος!

Πήγαν…ταμείο 3.997 επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Χθες πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.997 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 111,4 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 51.529, στους οποίους έχει καταβληθεί συνολικό ποσό ύψους 580,1 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή της στους υπόλοιπους, λίγους, δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από έλεγχο.

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

– Κλειστές επιχειρήσεις

– Πληττόμενες επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, αθλητισμού, πολιτισμού

Θα λάβουν επίδομα 534 €

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

– Λιανεμπόριο

Θα λάβουν επίδομα 300 €

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει