Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσίευμα των Reuters αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Δημοσίευμα των Reuters, επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους

Την έκδοση, τουλάχιστον, δύο ομολόγων από πλευράς Ελλάδος έως το τέλος του έτους, μεταδίδει το Reuters.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους, αναφέρει την πιθανότητα αναβολής της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ, ώστε να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματα και να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης οι οποίες σχετίζονται με τον κορονοϊό.

«Το σχέδιο μας είναι να γίνει έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους για την συγκέντρωση περίπου 4 τρισ. ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

«Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ από εκδόσεις ομολόγων 15ετούς και 7ετούς ομολόγου, φέτος. Το δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι βρίσκεται υπό εξέταση η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

«Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο », δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφέρει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει στις πληρωμές.

Οι προβλέψεις της Αθήνας προ 3 μηνών, ανέφεραν αύξηση 2,8% για το 2020, όμως πλέον αναμένεται συρρίκνωση της οικονομίας μεταξύ 4,7% έως 8,9%, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας κορονοϊού καθώς και την επακόλουθη διακοπή της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας από τα μέσα Μαρτίου.

Η έξοδος της χώρας από το lockdown, αναμένεται να σημάνει κόστος των επειγόντων φορολογικών μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων της τάξεως των 12,3 δισεκατομμυρίων ευρώ έως τον Ιούνιο.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει