Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκυλακάκης: “Τα 800 ευρώ καλύπτουν το διάστημα έως το τέλος Απριλίου”

Για την κρίσης της οικονομίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν αναφέρθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1,

Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε αρχικά: «Το 2015, όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, 15 δις ευρώ και άλλα 24 δις στο ΤΧΣ. Στην συνέχεια αυτά μειώθηκαν λόγω και της αξίας των μετοχών κτλ. και φτιάχτηκε αργότερα το «μαξιλάρι διαθεσίμων», το οποίο δεν έχει πειραχτεί».

Και σημείωσε πως: «Τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου από τα μέσα του μήνα, καθώς έχουμε μια σημαντική μείωση των εσόδων και πρέπει να καλυφθούν δαπάνες».
Για τη ακρίβεια έκανε λόγο για επιστροφές φόρου που θα υπάρξουν, τα έκτακτα επιδόματα των 800-600- 400 ευρώ, αλλά και δαπάνες για τον πρωτογενή τομέα. καθώς και για απαραίτητες δαπάνες που πρέπει να γίνου, ώστε να γίνει και η είσπραξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ύψος τους να ξεπερνά τα 2 δις.

Για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, είπε: «Λαμβάνουμε υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως το ύψος των παροχών από το Κράτος την περίοδο της κρίσης λόγω κορωνοϊού και το ποσοστό της μείωση του τζίρου των εν λόγω επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι για την χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις έχει οριστεί πλαφόν στις 500.000 ευρώ».

Για τη συνέχιση της καταβολής των 800 ευρώ είπε: «Τον Μάιο ξεκινά το άνοιγμα της οικονομίας, συνεπώς πρέπει αν δούμε πως η βοήθεια που δίνεται θα δοθεί ξανά και θα αξιοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση της εργασίας αντί για την αναστολή της εργασίας, πως θα βοηθήσουμε δηλαδή τις επιχειρήσεις να κρατήσουν και να βάλουν τους εργαζόμενους στην δουλειά. Ξεκίνησε σε διαφορετικούς χρόνους η αναστολή των συμβάσεων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων τον Μάρτιο. Τα 800 ευρώ που ελήφθησαν, καλύπτουν το διάστημα έως το τέλος Απριλίου».

Καθώς αρκετοί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους τον Μάιο, θα προσμετρηθεί και ο χρόνος που θα μείνουν εκτός εργασίας μετά τις 30 Απριλίου».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει