Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενοίκια φοιτητών: Ποιοι δικαιούνται την έκπτωση 40%

Στα 800 ευρώ και οι μικρές επιχειρήσεις με 6 έως 20 υπαλλήλους

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για την μείωση 40% στα ενοίκια στη φοιτητική στέγη, αλλά και την ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ των επιχειρήσεων με 6 έως 20 εργαζόμενους.

Στην τροπολογία προβλέπεται μερική απαλλαγή από την την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού ενοικίου για τον μήνα Απρίλιο 2020, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

Ο φοιτητής που δικαιούται την έκπτωση:

  • θα πρέπει να είναι εξαρτώμενο μέλος
  • τουλάχιστον ένας γονέας του είτε να είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή είτε να είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση που έχει πληγεί δραστικά από την πανδημία του COVID-19, δυνάμει των σχετικών αποφάσεων (ΚΑΔ) και του οποίου, σε κάθε περίπτωση, να έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

Συνεπώς το βασικό κριτήριο είναι να έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του γονέως.

Με την τροπολογία επεκτείνεται επίσης η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ και στις ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και στις επιχειρήσεις με τη μορφή:

  • Ο.Ε.
  • Ε.Ε.
  • Ε.Π.Ε. και
  • Ι.Κ.Ε

οι οποίες απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους.

Έτσι θα καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, αντί έως 5 μόνον που ίσχυε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει