Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοχάρης στο Reuters: Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν και θα υπάρξει ανεργία

Στην κατάσταση του τουρισμού στην Ευρώπη και των συνεπειών που έχει στον κλάδο η πανδημία του νέου κορονοϊού αναφέρεται το πρακτορείο Reuters και φιλοξενεί δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος αναφέρει ότι «είναι κρίσιμο η Ευρώπη να υιοθετήσει μια κοινή στάση και να ανοίξει σύντομα τα σύνορα καθώς επιχειρήσεις κλείνουν».

«Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν και θα υπάρξει ανεργία», τονίζει ο υπουργός στο πρακτορείο, ζητώντας μια μακροπρόθεσμη οικονομική βοήθεια σε μια βιομηχανία που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος εκτίμησε πως ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται πως βαδίζει σε τουριστική περίοδο τριών μηνών, επισημαίνοντας ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς φέτος.

Βέβαια συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοιού.

Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», όπως ανάφερε ο υπουργός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία «ασφαλούς εισόδου».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε, ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρθηκε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει