Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντάξεις: «Θερμό καλοκαίρι» για αναδρομικά, κύριες και επικουρικές!

Πότε αναμένεται να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι δικαστικές αποφάσεις

Δυο βασικές εκκρεμότητες που κρατούν σε «αναμμένα κάρβουνα» εκατομμύρια συνταξιούχους, αναμένεται να προχωρήσουν εν μέσω θέρους, ολοκληρώνοντας έτσι το παζλ των νέων συνταξιοδοτικών παροχών.

Αναμένεται έτσι, ένα «θερμό καλοκαίρι» για τις συντάξεις, καθώς:

  • εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αποτυπωθεί και στην πράξη η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
  • εντός του Ιουνίου πρέπει να αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων και εκτός απροόπτου, η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για την πιλοτική δίκη των αναδρομικών

Μετά την δημοσίευση της απόφασης της πιλοτικής δίκης και την εφαρμογή του νέου νόμου, το ασφαλιστικό θα παγιωθεί σταδιακά στην νέα συνθήκη.

Δεν αποκλείεται η «μάχη των αναδρομικών» όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, να βρει τελική λύση τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και τοποθετείται από εμπλεκόμενους στην υπόθεση η πιθανή χρονική στιγμή για την δημοσίευση της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, από την πλευρά των διαδίκων υποστηρίζουν πως οι σκέψεις που επικρατούν προς το παρόν στο Ανώτατο Δικαστήριο, δείχνουν προς την κατεύθυνση της δικαίωσης για το περίφημο 11μηνο που μεσολαβεί ανάμεσα:

  • στην προηγούμενη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) και
  • την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016)

Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε τελικό στάδιο με την δημοσίευση της πολυαναμενόμενης απόφασης, η οποία καλείται να απαντήσει στο αν δικαιούνται οι συνταξιούχοι αναδρομικά από τις παλαιές περικοπές του 2011 και του 2012 και για ποιο χρονικό διάστημα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More